SCHELVIS MET MOSTERDSAUS
1 kleine ui
500 gram schelvisfilet
zout
1 eetlepel citroensap
40 gram margarine
1 deciliter droge witte wijn
1 visbouillontablet
2 eieren
½ deciliter koffieroom
1 eetlepel Franse mosterd
peper
Ui pellen en fijnsnipperen. Vis met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout. Besprenkelen met citroensap. In pan ½ eetlepel margarine verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: 2 deciliter water, wijn en helft van bouillontablet. Aan de kook brengen. Vis erin leggen. Met deksel op pan, vis in 10 minuten zachtjes tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen eieren splitsen. (Eiwitten worden niet gebruikt.) In kom dooiers losroeren met koffieroom. In steelpan rest van margarine smelten. Mosterd erdoor roeren. 2 Deciliter water en rest van bouillontablet toevoegen en tot aan de kook brengen. Bouillontablet oplossen. Al kloppend dooiermengsel toevoegen. Blijven kloppen tot lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Met schuimspaan vis op schaal scheppen. Rest overdoen in sauskom. Lekker met gekookte aardappelen en spinazie.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip april 1988
zaterdag 29 april 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten