KHOAI TÂY NUỚNG (ZELFGEMAAKTE FRITES)
1½ kilogram iets kruimige aardappels zoals Maris Piper, geschild en in frites gesneden
zeezout
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels plantaardige olie of ganzenvet
2 bollen knoflook, ongepeld, gehalveerd en gekneusd
Voeg de frites toe aan een grote pan, bedek met koud water en voeg een flinke snuf zout toe. Breng aan de kook en laat 17 minuten koken, tot de frites zacht zijn. Giet af in een vergiet en laat uitdampen.
Doe de plantaardige olie op een bakplaat die groot genoeg is voor alle frites en verhit deze 10 minuten in een voorverwarmde oven tot 180°C. Haal de hete bakplaat uit de oven en verdeel de frites erover; ze moeten sissen zodra ze de plaat raken. Verdeel de knoflook over de bakplaat en bestrooi met zeezout en zwarte peper. Bak 45 minuten in de oven en keer halverwege, tot de frites goudbruin zijn.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Vietnamees : Makkelijke authentieke recepten / Uyen Luu
dinsdag 3 mei 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten