FERYAL’S KIBBET BATATA MA’KAMMOUNEH W NANA (AARDAPPEL-PREIKIBBEH MET KAMMOUNEH EN MUNT)
500 gram mediterrane aardappels (bijvoorbeeld van Malta)
zout
200 gram fijne bulghur
250 gram prei, alleen het wit
5 eetlepels olijfolie
2 - 3 lente-uitjes
2 takjes munt
1 - 2 eetlepels kammouneh
paar gedroogde rozenblaadjes
KAMMOUNEH
marjoraan
gedroogde munt
gedroogde rozenblaadjes
groene chili of chiliflakes
komijnzaad
grof zout
Zo maak je kammouneh: Meng in een vijzel gelijke delen marjoraan, gedroogde munt, gedroogde rozenblaadjes, groene chili of chiliflakes, komijnzaad en wat grof zout. Eventueel kun je er nog rozemarijn, peterselie of koriander door mengen.
Voor de kibbet: Kook de aardappels in 15 tot 20 minuten in ruim gezouten water gaar, maar niet té gaar. Schil de aardappels terwijl ze nog heet zijn. Stamp fijn of druk door een zeef. Meng de bulghur met 100 milliliter water. Snijd de prei in ringen. Verhit de olijfolie en bak de prei in 10 tot 15 minuten zacht en licht goudbruin, Laat afkoelen. Kneed de aardappelpuree met de bulghur, prei, kammouneh en wat zout. Verdeel het kibbehmengsel over een plat bord of platte schaal en maak een mooi patroon. Snijd de lente-ui fijn, pluk de jonge blaadjes munt. Bestrooi de kibbeh met e lente-ui, munt, gedroogde rozenblaadjes en nog wat kammouneh naar smaak.
4 - 6 personen
gebied : Ashrafieh, Beiroet, Libanon
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Beiroet : Verhalen en recepten uit een mediterrane stad / Merijn Tol
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten