dinsdag 3 mei 2022

Patatosalata (Cyprus)

PATATOSALATA (KRUIDIGE AARDAPPELSALADE)

1 kilogram Cyprus-aardappelen (of een andere vastkokende soort)
1 bosje lente-uitjes
½ bosje koriander
½ bosje bladpeterselie
2 citroenen
extra vierge olijfolie
zeezout


Schil de aardappels en snijd ze in stukjes van 3 - 4 centimeter. Leg ze in een grote pan met water en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook 8 - 10 minuten tot de aardappels gaar zijn. Giet af en laat in een vergiet droogstomen.
Snijd intussen de lente-uitjes in dunne ringen. Snijd de koriander en peterselie fijn. Laat de gekookte aardappels in een grote kom glijden, knijp de 2 citroenen erboven uit en schenk er een paar eetlepels extra vierge olijfolie over. Breng op smaak met zout en schep de lente-uitjes, koriander en peterselie erdoor.

6 - 8 personen

gebied : Cyprus
gerechtsoort : salade

bron : Cyprus : Familierecepten uit een eilandkeuken / Georgina Hayden

Geen opmerkingen: