BATATA HARRA MA HABET EL KESBORA (GEROOSTERDE AARDAPPELTJES MET KORIANDER, KORIANDERZAAD, KNOFLOOK, ALEPPOPEPEROLIE EN CITROEN)
750 gram gele mediterrane aardappels (liefst uit Marokko, Cyprus of Malta)
olijfolie
zout
2 bossen koriander
3 eetlepels korianderzaad
3 teentjes knoflook
rasp en sap van 1 citroen
2 eetlepels aleppopeper of pul biber
Verhit de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd in niet te grove en niet te kleine blokjes. Doe ze in een grote oventray, hussel om met een scheutje olijfolie en zout en bak ze in 35 tot 40 minuten lichtgoudbruin. Snijd ondertussen de koriander fijn. Stamp het korianderzaad fijn in een vijzel. Rasp de knoflook en voeg toe, samen met de citroenrasp en de aleppopeper. Meng alles in de vijzel en roer door de aardappels. Bak nog 5 tot 10 minuten onder de grill en schep goed om. Serveer gelijk en sprenkel er wat citroensap over.
4 - 6 personen
gebied : Beiroet, Libanon
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Beiroet : Verhalen en recepten uit een mediterrane stad / Merijn Tol
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten