dinsdag 3 mei 2022

Ovenfriet (Cyprus)

OVENFRIET

Hiermee maak je een kleine hoeveelheid, genoeg voor een paar frietjes in de kebab. Als je de friet echt als bijgerecht wilt eten, kun je het recept verdubbelen of verdriedubbelen.

600 gram aardappelen - het liefst Maris Piper, King Edwards of Bintje
olijfolie
zeezout


Verwarm de oven voor tot 230°C. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Snijd de aardappels in frieten van ongeveer 1 centimeter dik. Kook ze 2 minuten in het kokende water, laat uitlekken in een vergiet en zet deze op de hete pan zodat ze droog stomen.
Leg de frieten op een grote ovenplaat, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zeezout. Schep alles met je handen door elkaar. Zorg ervoor dat elk frietje met olie bedekt raakt. Zet 35 - 40 minuten in de oven tot ze gaar, goudkleurig en krokant zijn. Keer de frieten halverwege.

4 personen

gebied : Cyprus
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Cyprus : Familierecepten uit een eilandkeuken / Georgina Hayden

Geen opmerkingen: