KRUIDIGE ZOETE AARDAPPEL & UI
plantaardige olie, om in te bakken
2 grote sneetjes zuurdesembrood, in blokjes
30 gram bladpeterselie, grofgehakt
500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 theelepel zwart mosterdzaad
2 theelepels korianderzaad
1 ui, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk er flink wat plantaardige olie in. Voeg de blokjes brood toe, bestrooi flink met zout en peper en roer goed. Bak ongeveer 5 minuten, tot het brood bruin is. Haal de pan van het vuur, roer de gehakte peterselie erdoor en zet apart.
Verhit een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur en schenk zoveel olie in de pan dat de bodem van de pan goed is bedekt. Voeg de zoete aardappel toe en bak regelmatig kerend 30 minuten, tot de aardappelblokjes zacht worden.
Voeg het mosterdzaad, het korianderzaad en de ui toe aan de pan en bak al roerend 1 minuut, tot de zaadjes beginnen te springen. Voeg de knoflook toe en roer door zodat alles met de zaadjes is bedekt. Bak 1 tot 2 minuten, tot de knoflook zachter is geworden.
Voeg de blokjes brood toe aan de zoete aardappel, schep alles door elkaar en serveer.
2 - 4 personen
gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Bazaar : Vegetarische recepten uit het Midden-Oosten / Sabrina Ghayour
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten