KACHALOO-VULLING (AARDAPPELVULLING)
800 gram aardappels
1 grote ui, fijngehakt
2 theelepels korianderzaad, gemalen in een specerijenmolen of geplet in een vijzel
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel versgemalen zwarte peper
2 theelepels zout
Kook de aardappels in de schil in ruim water in 15 minuten gaar. Zet ze opzij om af te koelen. Verwijder zodra ze afgekoeld zijn de schil en prak ze in een grote kom fijn. Voeg de ui, specerijen, het zout en 2 eetlepels water toe en meng alles goed. Zet opzij tot je klaar bent om de bolani’s te vullen.
6 personen
gebied : Afghanistan
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Parwana : Verhalende familierecepten uit een Afghaanse keuken / Durkhanai Ayubi
maandag 2 mei 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten