ASIA-GEMUSESALAT MIT GEFLÄMMTEM SEIDENTOFU (AZIATISCHE GROENTESALADE MET GEBRANDE ZIJDETOFU)
250 gram zijdetofu
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels mirin (rijstwijn)
3 eetlepels sojasaus
½ theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels geschaafde amandelen
GROENTESALADE
1 bosje radijsjes
100 gram peultjes
1 lente-uitje
1 teen knoflook
10 gram verse gember
200 gram mini-komkommers
2 eetlepels teriyakisaus
1 eetlepel gochujang (Koreaanse peperpasta)
1 eetlepel gochugaru (Koreaanse chilivlokken)
1 eetlepel azijn
1 eetlepel suiker
3 eetlepels ongeroosterde sesamolie
zout
1 bakje radijskers
Voor de tofu de zijdetofu met keukenpapier droogdeppen. Ahornsiroop, mirin, sojasaus en paprikapoeder in een kom door elkaar roeren en de tofu er voorzichtig in rondwentelen. Opzij zetten en laten marineren, tussendoor een keer omdraaien. Amandelen in een pan zonder vet goudbruin roosteren en opzij zetten.
Voor de salade de radijsjes schoonmaken. Daarbij was van het groen laten zitten. Radijsjes wassen, droogdeppen en overlangs halveren. Peultjes schoonmaken, wassen en diagonaal in drieën snijden. Lente-uitjes schoonmaken, wassen en het witte en lichtgroene deel in ringetjes snijden. Knoflook in kleine blokjes snijden, gember schillen en in kleine blokjes snijden. Komkommers wassen, droogdeppen en in dunne plakjes snijden. Gesneden ingrediënten in een grote schaal doen. Teriyakisaus, paperpasta, chilivlokken, azijn, suiker en sesamolie door elkaar roeren, erbij gieten en goed mengen. Salade met zout op smaak brengen en 10 minuten laten trekken.
Radijskers van het bedje knippen, tofu met een crème brûléebrander rondom aanbranden. Borden opmaken met groentesalade en tofu. Bestrooien met geroosterde geschaafde amandelen en radijskers en serveren.
2 personen
voedingswaarde : 427 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Azië
gerechtsoort : salade
bron : Essen & Trinken april 2022, vertaald door Esther Westerveld
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten