maandag 2 mei 2022

Fregola mit Spargel und Fontina (Sardinië, Italië)

FREGOLA MIT SPARGEL UND FONTINA (FREGOLA MET ASPERGES EN FONTINA)

500 gram groene asperges
1 sjalot (50 gram)
1 teen knoflook
1 liter groentebouillon
2 eetlepels boter (20 gram)
250 gram fregola sarda (Sardijnse pasta in de vorm van balletjes)
150 milliliter droge witte wijn
4 eetlepels olijfolie
½ theelepel ras el hanout
100 gram Fontina
4 takjes dragon
zout
peper


Het onderste derde deel van de asperges schillen en de uiteinden afsnijden. 100 Gram asperges in 5 millimeter dikke plakjes snijden. Sjalot en knoflook in kleine blokjes snijden.
Bouillon in een pan een keer opkoken. Boter in een tweede pan verhitten. Sjalot en knoflook daarin op middelhoog vuur glazig bakken. Asperges in plakjes toevoegen en nog 2 minuten laten bakken. Fregola toevoegen en al roerend kort meebakken. Met witte wijn afblussen en tot de helft laten inkoken. Hete bouillon toevoegen en de fregola op middelhoog vuur 10 - 12 minuten laten garen, zo nu en dan omroeren.
Intussen de resterende asperges (400 gram) mengen met olijfolie en ras el hanout. Grillpan verhitten en de asperges daarin op middelhoog vuur 4 minuten grillen, zo nu en dan omkeren.
Fontina raspen. Dragonblaadjes van de stelen plukken en 12 blaadjes apart houden. De resterende dragon fijnsnijden. De fijngesneden dragon en de helft van de kaas door de fregola roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
De fregola op voorverwarmde borden opscheppen. Op elk bord 2 - 3 asperges leggen. De resterende fontina (50 gram) en de apart gehouden dragonblaadjes erover strooien en serveren.

4 personen

voedingswaarde : 491 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Sardinië, Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Essen & Trinken april 2022, vertaald door Esther Westerveld

Geen opmerkingen: