maandag 2 mei 2022

Sonnenblumkern-Chili mit Mais-Guacamole

SONNENBLUMENKERN-CHILI MIT MAIS-GUACAMOLE (ZONNEBLOEMPITTENCHILI MET MAISGUACAMOLE)

150 gram zonnebloemgehakt
550 milliliter groentebouillon
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel pikant paprikapoeder
½ theelepel komijnpoeder
400 gram passata (gepureerde tomaten)
zout
peper
1 rijpe avocado
1 eetlepel limoensap
1 blikje babymais (uitlekgewicht 140 gram)
4 lente-uitjes
2 takjes platte peterselie
2 blikken kidneybonen (à 200 gram uitlekgewicht)


Zonnebloemgehakt 10 minuten in de groentebouillon weken, daarna in een zeef laten uitlekken. Daarbij de overgebleven bouillon opvangen. Sjalotten en knoflook in kleine blokjes snijden. Paprika schoonmaken, wassen, droogdeppen en in smalle ringen snijden.
Olijfolie in een braad- of hapjespan verhitten. Sjalotten, knoflook en rode paprika daarin glazig bakken. Uitgelekt zonnebloemgehakt, paprikapoeder en komijnpoeder toevoegen, op middelhoog vuur 3 minuten aanbraden. Tomaat en opgevangen groentebouillon toevoegen en 20 minuten licht laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper.
Intussen voor de maisguacamole de avocado halveren, de pit verwijderen en het vruchtvlees met een lepel uit de schil scheppen. Avocado in een kom met limoensap bedruppelen en met een vork prakken. Mais erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Lente-uitjes schoonmaken, wassen en het witte en lichtgroene deel in smalle ringetjes snijden. Kidneybonen in een zeef afspoelen en laten uitlekken.
Kidneybonen bij de chili doen en kort aan de kook laten komen. Zonnebloempittenchili op voorverwarmde diepe borden scheppen. Met lente-uitjes en afgeplukte peterselieblaadjes bestrooien en met de maisguacamole serveren.
Lekker met platbrood.

4 personen

voedingswaarde : 373 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Essen & Trinken april 2022, vertaald door Esther Westerveld

Geen opmerkingen: