zondag 20 maart 2022

Storzapreti à la Bastiaise (Bastia, Corsica, Frankrijk)

STORZAPRETI À LA BASTIAISE

2 eieren, losgeklopt
1 brocciu à 500 gram
750 gram snijbiet of spinazie, fijngehakt
nootmuskaat
100 gram geraspte kaas
zout
peper
bloem


Prak de brocciu met een vork fijn en meng met de snijbiet of spinazie, eieren, zout, peper, nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas. Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven vast voor (niet te heet). Vorm met de hand kleine balletjes, ter grootte van een eetlepel en laat deze in het kokende water glijden (niet allemaal tegelijk, ze moeten ruimte hebben). Wanneer de balletjes komen bovendrijven, zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en doe ze in de ovenschaal. Doe er saus (bijvoorbeeld schapenkaassaus met gemengde paddenstoelen) over en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Zet de schaal in de oven tot de kaas gesmolten is.

4 personen

gebied : Bastia, Corsica, Frankrijk
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla etcetera maart/april 2001

Geen opmerkingen: