zondag 20 maart 2022

Sablés Nantais (Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk)

SABLÉS NANTAIS (ZANDKOEKJES UIT NANTES)

40 gram fijngemalen ontvliesde amandelen
125 gram tarwebloem (patent)
60 gram suiker
zout
50 gram boter op kamertemperatuur
3 eierdooiers
weinig boter voor de bakplaat
bloem voor het werkvlak
1 eierdooier
suiker


Houd van het amandelpoeder een afgestreken dessertlepel apart. Vermeng de rest met bloem, suiker en zout in een kom. Snijd met twee messen de boter daarin klein; klop de eierdooiers los, voeg ook die toe en kneed een samenhangend deeg. Leg dat een uurtje toegedekt te rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 175°C. Beboter een ovenbakplaat zuinigjes. Bestuif uw werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een plak van 3 millimeter dik. Steek er rondjes uit met een wijnglas (6 centimeter doorsnede) en leg die op de bakplaat. Blijf uitrollen tot al het deeg is verwerkt (22 stuks).
Bestrijk de rondjes met losgeklopt eierdooier, trek er met de achterkant van een vork een kruis overheen. Versier het midden met een mespuntje amandelpoeder en een piezeltje suiker.
Bak de sablés 15 - 20 minuten op de middelste richel van de voorverwarmde oven; keer zo nodig voor een gelijkmatige kleur na 10 minuten de voorkant van de bakplaat naar achteren. Laat ze afkoelen op de plaat.

Voor 22 koekjes

gebied : Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk
gerechtsoort : gebak

bron : Internationaal bakken / Janny de Moor

Geen opmerkingen: