SALADE À L’HUILE DE NOIX (SLA MET NOTENOLIE)
Sla wordt in het Loiredal vooral gegeten als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebraden kip en zelfs bij het kaasdessert. De dressing maakt men van walnotenolie met ciderazijn.
8 kleine plakjes geroosterd stokbrood
1 teentje knoflook, gehalveerd
1 krop sla
20 halve walnoten, grof gehakt
DRESSING
2 eetlepels ciderazijn of wijnazijn
zout
peper
2 theelepels Dijonmosterd
6 eetlepels notenolie
Voor dressing alle ingrediënten door elkaar roeren. Stokbrood met knoflook inwrijven. Sla in stukken plukken en in grote kom leggen. Dressing over sla schenken en mengen. Noten en croutons over sla strooien.
4 personen
voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Centre-Val de Loire, Frankrijk
gerechtsoort : voor- of bijgerecht
bron : De nieuwe Franse keuken (De nieuwe wereldkeuken) / Franska Stuy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten