zondag 20 maart 2022

Salade à l'huile de noix (Centre-Val de Loire, Frankrijk)

SALADE À L’HUILE DE NOIX (SLA MET NOTENOLIE)

Sla wordt in het Loiredal vooral gegeten als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebraden kip en zelfs bij het kaasdessert. De dressing maakt men van walnotenolie met ciderazijn.

8 kleine plakjes geroosterd stokbrood
1 teentje knoflook, gehalveerd
1 krop sla
20 halve walnoten, grof gehakt

DRESSING
2 eetlepels ciderazijn of wijnazijn
zout
peper
2 theelepels Dijonmosterd
6 eetlepels notenolie


Voor dressing alle ingrediënten door elkaar roeren. Stokbrood met knoflook inwrijven. Sla in stukken plukken en in grote kom leggen. Dressing over sla schenken en mengen. Noten en croutons over sla strooien.

4 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Centre-Val de Loire, Frankrijk
gerechtsoort : voor- of bijgerecht

bron : De nieuwe Franse keuken (De nieuwe wereldkeuken) / Franska Stuy

Geen opmerkingen: