BEURRE BLANC NANTAIS met slagroom (WITTE BOTERSAUS)
De beroemde witte botersaus uit Bretagne wordt gemaakt met gezouten boter. Die heeft meer smaak vinden de Bretonse koks. Om te voorkomen dat de saus gaat schiften, roert men eerst een lepel slagroom door het wijnmengsel. Pas als dit mengsel is ingekookt, wordt de boter toegevoegd. De saus smaakt heerlijk bij gepocheerde vis.
3 eetlepels witte-wijnazijn
3 eetlepels droge witte wijn
2 sjalotjes, heel fijngesneden
1 eetlepel slagroom
250 gram koude boter, in kleine stukjes
zout
witte peper
Azijn, wijn en sjalotjes inkoken tot er 1 eetlepel overblijft. Slagroom toevoegen en weer laten inkoken tot 1 eetlepel. Pan op heel zacht vuur zetten en boter stukje voor stukje door azijnmengsel kloppen tot gladde, dik-romige saus. Saus met zout en peper op smaak brengen. Saus direct serveren, bij warmhouden wordt saus dun en olieachtig.
4 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk
gerechtsoort : saus
bron : De nieuwe Franse keuken (De nieuwe wereldkeuken) / Franska Stuy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten