zaterdag 5 maart 2022

Soupe Paysanne Corse (Corsica, Frankrijk)

SOUPE PAYSANNE CORSE

250 gram gedroogde rode bonen of kidneybonen (gedroogde bonen een nacht laten weken)
4 aardappels
2 wortels
1 prei
2 courgettes
1 handjevol sperziebonen
4 tomaten
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 grote bladeren snijbiet of wat verse spinazie
1 kruidenbouillonblokje
een handjevol grote pasta (strikjes of vlinders)
zout naar smaak
peper naar smaak


Doe de bonen in een pan. Snijd de aardappels en groenten in plakjes of blokjes. Fruit de ui en de knoflook. Doe alle groenten bij de bonen, behalve de snijbiet of spinazie en de prei. Los het bouillonblokje op in kokend water en giet dit over de groenten. Laat het geheel zachtjes pruttelen. Voeg, als de groenten bijna gaar zijn, de snijbiet of spinazie, de pasta en de prei toe. Laat het zachtjes stoven tot de pasta gaar is. Voeg tussendoor nog wat water toe als dit nodig is. Naar smaak zout en peper toevoegen. Opdienen met lekker donker boerenbrood.

4 personen

gebied : Corsica, Frankrijk
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Sla etcetera maart/april 2001

Geen opmerkingen: