zaterdag 5 maart 2022

Rougets Rôtis (Corsica, Frankrijk)

ROUGETS RÔTIS (CORSICAANS BARBERIJNTJE)

4 in water ontzoute ansjovisfilets
100 gram platte peterselie (met steel, grof gesneden)
1 teen knoflook
1 deciliter witte wijn
0,4 deciliter olijfolie
peper
zout
350 gram mulfilets
olijfolie voor de vis
25 gram grove beschuitkruimels omgehusseld met 1 eetlepel olijfolie


Oven voorverwarmen tot 225°C. Ansjovis, peterselie, knoflook en wijn in een blender tot een gladde groene saus draaien. Een lage schotel waarin de mulfilets naast elkaar kunnen liggen met olijfolie bestrijken. Saus erin schenken. Gepeperde en gezouten mul erop leggen, velkant boven, liefst zó dat de saus niet te zien is. Vel met olijfolie bestrijken. Tien minuten bakken in de voorverwarmde oven. Na 5 minuten het beschuitkruim erover strooien.
Wijn: een droge witte Italiaanse, bijvoorbeeld een Frascati.

2 personen

gebied : Corsica, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor

Geen opmerkingen: