CORSICAANSE OMELET MET GEITENKAAS EN HONING
De Corsicaanse keuken is typisch mediterraans, maar heeft ook zijn eigen specialiteiten. Een daarvan is Broccio, een kaas van schapenmelk. Broccio wordt veel gebruikt in zowel hartige gerechten als in desserts als beignets, puddingen en deze simpele omelet. Deze kaas in buiten Corsica moeilijk verkrijgbaar en ik heb hem vervangen door een zachte geitenkaas, waaraan ik eigenlijk de voorkeur geef.
6 eieren, losgeklopt
1 eetlepel fijngehakte munt
75 gram suiker
75 gram gemalen mandelen
50 gram boter
75 gram zachte geitenkaas, in dunne plakjes
2 eetlepels heldere honing
poedersuiker om te bestrooien
Doe de eieren met de munt, suiker, amandelen en een eetlepel koud water in een kom en klop alles tot een luchtig mengsel. Verhit de boter in een koekenpan met een doorsnee van 20 centimeter. Giet het eimengsel in de pan zodra de boter begint te walmen en roer er met een vork door. Leg de plakken geitenkaas op de bovenkant als de omelet voor de helft is gestold. Laat de kaas iets smelten, schep er de honing over en vouw de omelet eventueel dubbel. Bestrooi hem met poedersuiker en serveer warm.
4 personen
gebied : Corsica, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Kaas : Meer dan 130 vernieuwende recepten / Paul Gayler
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten