RAGOÛT DE CABRI (CORSICAANSE GESTOOFDE GEIT)
Het voedsel op Corsica is stevig en robuust. De aroma’s en producten van de maquis zijn er even sterk vertegenwoordigd als die uit zee. Geitenvlees ofwel cabri wordt algemeen voor hoofdgerechten gebruikt.
3 eetlepels olijfolie
1 kilogram aardappelen, in stukken gehakt
1½ tot 2 kilogram geitenvlees, in dobbelsteentjes
3 uien, fijngehakt
3 teentjes knoflook, klein gesneden
2 laurierblaadjes
takjes tijm, salie en rozemarijn
klein handje gehakte bladpeterselie
2 eetlepels bloem
3 - 4 eetlepels tomatenpuree, passata of gehakte tomaten uit blik
250 milliliter stevige rode wijn, bij voorkeur Corsicaanse
zout
zwarte peper uit de molen
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak de stukken aardappel in een paar minuten bruin. Schep ze uit de pan en zet ze zolang opzij.
Doe het vlees in de pan, samen met de uitjes, knoflook, kruiden en peterselie en strooi de bloem erover. Roerbak dit alles een paar minuten en giet dan de tomatenpuree en de wijn erbij.
Meng alles goed, doe er peper en zout bij en laat het mengsel aan de kook komen. Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en houd het gerecht 45 minuten tegen de kook aan.
Doe de aardappelen erbij en laat die 30 minuten heel zachtjes meekoken. Het vlees moet nu heel mals zijn.
Voeg voor het serveren peper en zout naar smaak toe.
4 - 6 personen
gebied : Corsica, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Nobody does it better … : Koken als een Française / Trish Deseine
zaterdag 5 maart 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten