zaterdag 5 maart 2022

Storzapreti à la Bastiaise van braadjus (Bastia, Corsica, Frankrijk)

STORZAPRETI À LA BASTIAISE van braadjus (SPINAZIE-EN-KAASBALLETJES)

In plaats van brocciu kunt u ricotta gebruiken.

750 gram snijbiet, de nerven verwijderd, gehakt, of spinazie, de stelen verwijderd en gehakt
400 gram brocciu, met een vork fijngeprakt
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
2 eieren, losgeklopt
zout
peper
geraspte nootmuskaat
4 eetlepels bloem
3 deciliter braadjus van vlees, of vocht van een stoofschotel van rund- of geitenvlees


Meng de snijbiet of spinazie met de brocciu, eieren, zout, peper, een snuifje geraspte nootmuskaat en ongeveer de helft van de geraspte kaas. Rol er met de handpalmen balletjes van 5 centimeter middellijn van.
Zet een grote pan met gezouten water op een hoog vuur en laat het water aan de kook komen. Bestuif de balletjes met wat bloem en doe ze in het kokende water. Wanneer ze boven komen, doet u ze met een schuimspaan over in een beboterde ovenschaal. Giet het vleesnat over de balletjes, strooi e rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal vervolgens 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.

6 personen

gebied : Bastia, Corsica, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : “La Cuisine Corse” door Christiane Schapira in Warme voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney

Geen opmerkingen: