zaterdag 5 maart 2022

Aardappel-tuinbonensalade met roquefort (Corsica, Frankrijk)

AARDAPPEL-TUINBONENSALADE MET ROQUEFORT

2 eieren
250 gram diepvriestuinbonen
zout
versgemalen peper
1 zakje voorgekookte aardappelplakjes (450 gram)
100 gram roquefort (of andere blauwschimmelaas)
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
1 sjalotje, fijngesneden
1 eetlepel fijngesneden bieslook


Eieren 7 minuten koken, laten schrikken, pellen en fijnsnijden. Tuinbonen in ruim kokend water met zout 5 minuten koken, koud afspoelen en laten uitlekken. Aardappelplakjes in kokend water met zout 5 minuten koken, koud afspoelen en laten uitlekken. Roquefort in dunne plakjes schaven. Voor bieslooksaus mayonaise, yoghurt, sjalot, bieslook, hardgekookt ei, zout en peper mengen. Aardappelplakjes en tuinbonen omscheppen met bieslooksaus. Blauwschimmelkaas over salade verdelen. Lekker met bruin boerenbrood (pain de campagne).

2 personen

voedingswaarde : 595 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Corsica, Frankrijk
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Culinair juli 1998

Geen opmerkingen: