zaterdag 5 maart 2022

Frappe (Corsica, Frankrijk)

FRAPPE

500 gram bloem, gezeefd
1 zakje droge gist
4 eieren
150 gram boter, op kamertemperatuur
50 gram suiker
citroenrasp
1 glas melk
mespuntje zout
zonnebloemolie om te frituren
poedersuiker om het gefrituurde deeg doorheen te rollen


Meng bloem en gist met eieren, boter, suiker, citroenrasp, melk en zout en kneed het tot een stevig deeg ontstaat dat niet plakt. Laat het dan even rusten. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een redelijk dunne plak. Snijd met een scherp mes het deeg in rechthoeken, ruitvormen of driehoeken. Frituur de stukjes deeg in hete olie tot ze goudbruin zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier en rol ze door de suiker. Laat de koekjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker alvorens ze te serveren.

4 personen

gebied : Corsica, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht

bron : Sla etcetera maart/april 2001

Geen opmerkingen: