zaterdag 5 maart 2022

Sardines farcies au Brocciu (Corsica, Frankrijk)

SARDINES FARCIES AU BROCCIU (SARDINES MET KAASVULLING)

In plaats van brocciu kunt u ricotta of kwark gebruiken.

12 verse sardines, de koppen verwijderd, schoongemaakt en graten verwijderd
500 gram brocciu
1 ei, geklopt
zout
versgemalen peper
60 gram droog broodkruim
3 eetlepels olijfolie


Maak de vulling door de brocciu met het ei en zout en peper te mengen. Doe in elke sardine 1 eetlepel vulling en leg de sardines naast elkaar in een ovenvaste schaal. Strooi het broodkruim erover en sprenkel er olijfolie over. Zet de schaal 20 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven tot het gerecht goudbruin is.

3 personen

gebied : Corsica, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : “La Cuisine Corse” door Maria Nunzia Filippini, in Warme voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney

Geen opmerkingen: