TOM HAP MIEN DONG (JACHTSCHOTEL MET GARNALEN EN VERMICELLI)
100 gram transparante vermicelli
60 gram wolkenoortjes
2 lente-uitjes, in stukjes van 2½ centimeter gesneden
1 eetlepel fijngehakte gember
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel lichte sojasaus
½ theelepel suiker
200 gram gepelde, rauwe garnalen
snuf versgemalen zwarte peper
Leg de ingrediënten in de genoemde volgorde in een zandpot of pan met dikke bodem: de mie onderaan, de garnalen boven. Dek de pot / pan af en verwarm de inhoud gedurende 5 minuten op een matig vuur. Controleer of de garnalen roze, ondoorschijnend en gaar zijn. Serveer dit gerecht uit de pot of pan.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Sngapore / Vatcharin Bhumichitr
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten