maandag 18 oktober 2021

Chim Cut Uop Voi Nam Rom (Vietnam)

CHIM CUT UOP VOI NAM ROM (KWARTELS MET OESTERZWAMMEN)

4 panklare kwartels
3 sjalotten, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
snufje witte peper
snufje gemalen kaneel
½ theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel Vietnamese vissaus
1 eetlepel oestersaus
2 eetlepels arachideolie
250 gram oesterzwammen, in stukken
1¼ deciliter kokoswater


Leg elke kwartel met de borst omlaag op uw werkvlak en snijd hem langs de ruggengraat open. Klap de kwartel open en plet hem met een vleeshamer. Steek overdwars 2 lange metalen spiezen door de kwartel om hem vlak te houden.
Wrijf de sjalotten, knoflook, witte peper, kaneel, het vijfkruidenpoeder, de vissaus en oestersaus goed door elkaar in een vijzel. Laat de kwartels een hele nacht marineren in dit mengsel. Verwijder de volgende dag de spiezen.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Roerbak hierin de kwartels met de marinade 5 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak 2 minuten. Voeg het kokoswater toe en laat afgedekt nog 15 minuten sudderen op laag vuur.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Vietnamees koken / Jackum Brown

Geen opmerkingen: