maandag 18 oktober 2021

Vit Nuong Toi (Vietnam)

VIT NUONG TOI (EEND MET YOGHURTSAUS)

4 eendenbouten
4 eetlepels water
1½ deciliter biologische yoghurt
zout
peper
plukjes waterkers, ter garnering

MARINADE
1 eetlepel Vietnamese vissaus
1 deciliter rode-rijstazijn
3 grote tenen knoflook, geplet en fijngehakt
1 ui, fijngehakt
12 jeneverbessen, gekneusd
2 theelepels venkelzaad


Roer voor de marinade in een kom de vissaus, azijn, knoflook, ui, jeneverbessen en het venkelzaad door elkaar. Leg de eendenbouten hierin en laat ze afgedekt een nacht marineren in de koelkast.
Leg de eendenbouten met het vel omlaag in een braadslee, en hou zo veel mogelijk marinade apart. Braad de eendenbouten 30 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven, waarbij u ze tussentijds af en toe bedruipt. Keer de eendenbouten en braad ze nogmaals 30 minuten, waarbij u ze tussentijds minstens eenmaal bedruipt met de jus uit de braadslee. Draai de oven uit en laat de eend in de oven afkoelen.
Schep de marinade in een pan, voeg het water toe en laat het mengsel zachtjes sudderen tot de ui gaar is. Zeef de saus in een schone pan en druk daarbij zo veel mogelijk ui door de zeef. Voeg de yoghurt en zout en peper naar smaak toe. Verdeel de saus over 4 voorverwarmde borden en leg de eendenbouten erop. Schik er plukjes waterkers naast.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Vietnamees koken / Jackum Brown

Geen opmerkingen: