BO CAU ROTI (GEROOSTERDE DUIF)
2 duiven
1 stengel citroengras, fijngehakt
4 eetlepels sesamolie
2 eetlepels oestersaus
1 theelepel suiker
5 kleine, verse, rode Spaanse pepers, fijngehakt
snufje zout
Snijd de duiven overlangs doormidden en zet ze apart. Stamp het citroengras even fijn en meng het in een kom grondig met de overige ingrediënten. Wrijf de halve duiven hiermee in en laat ze 1 uur marineren. Rooster de duiven onder een matig hete grill aan beide kanten goudbruin: bij inprikken in de borst mag er geen vocht tevoorschijn komen. Serveer ze warm.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten