maandag 18 oktober 2021

Bo Cau Roti (Vietnam)

BO CAU ROTI (GEROOSTERDE DUIF)

2 duiven
1 stengel citroengras, fijngehakt
4 eetlepels sesamolie
2 eetlepels oestersaus
1 theelepel suiker
5 kleine, verse, rode Spaanse pepers, fijngehakt
snufje zout


Snijd de duiven overlangs doormidden en zet ze apart. Stamp het citroengras even fijn en meng het in een kom grondig met de overige ingrediënten. Wrijf de halve duiven hiermee in en laat ze 1 uur marineren. Rooster de duiven onder een matig hete grill aan beide kanten goudbruin: bij inprikken in de borst mag er geen vocht tevoorschijn komen. Serveer ze warm.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: