GA NUONG CAM (KIP MET SINAASAPPEL EN HONING)
1 sjalot, in dunne ringen
6 grote tenen knoflook, in dunne plakjes
3 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
2 eetlepels vloeibare honing
1 theelepel peper
1 eetlepel donkere sojasaus
2½ eetlepel Vietnamese vissaus
2 theelepels sesamolie
1 eetlepel Chinese rijstwijn
1 theelepel sinaasappelraspsel
sap van 1 grote sinaasappel
1 eetlepel arachideolie
8 kipkarbonades
Wrijf de sjalot, knoflook en gember fijn in een vijzel. Voeg de overige ingrediënten behalve de kipkarbonades toe en werk alles goed door elkaar (bijvoorbeeld in een keukenmachine met een kleine mengkom).
Doe de stukken kip in een kom en verdeel de marinade erover, zorg dat ze allemaal goed met de marinade bedekt zijn. Laat ze afgedekt een hele nacht marineren in de koelkast.
Doe de kipkarbonades met alle marinade in een braadslee, met het vel omhoog. Braad de kipkarbonades 30 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven. Verhoog de temperatuur tot 220°C en braad ze nog 20 minuten, tot ze gaar zijn en het vel knapperig is.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Vietnamees koken / Jackum Brown
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten