KRUIDIG GEBAKKEN VISBLOKJES MET TOMATENSAUS
750 gram in blokjes gesneden visfilet (kabeljauw of iets dergelijks)
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel kerrie
zout
peper
50 gram bloem
3 eetlepels olie
1 deciliter tomatenketchup
Doe de blokjes vis met de sojasaus, de kerrie en wat zout en peper in een kom en schep alles goed dooreen. Laat de blokjes vis 20 minuten marineren. Wentel de blokjes vis door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes vis rondom lichtbruin. Voeg de marinade toe en bak alles onder voortdurend omscheppen tot alle vocht is verdampt. Doe de blokjes vis op een schaal en houd ze warm. Verwarm de tomatenketchup in een pannetje en schenk hem over de warm gehouden visblokjes. Serveer het gerecht onmiddellijk.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : visgerecht
bron : Vietnamees koken / redactie Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten