dinsdag 19 oktober 2021

Kruidig gebakken visblokjes met tomatensaus (Vietnam)

KRUIDIG GEBAKKEN VISBLOKJES MET TOMATENSAUS

750 gram in blokjes gesneden visfilet (kabeljauw of iets dergelijks)
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel kerrie
zout
peper
50 gram bloem
3 eetlepels olie
1 deciliter tomatenketchup


Doe de blokjes vis met de sojasaus, de kerrie en wat zout en peper in een kom en schep alles goed dooreen. Laat de blokjes vis 20 minuten marineren. Wentel de blokjes vis door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes vis rondom lichtbruin. Voeg de marinade toe en bak alles onder voortdurend omscheppen tot alle vocht is verdampt. Doe de blokjes vis op een schaal en houd ze warm. Verwarm de tomatenketchup in een pannetje en schenk hem over de warm gehouden visblokjes. Serveer het gerecht onmiddellijk.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : visgerecht

bron : Vietnamees koken / redactie Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: