dinsdag 19 oktober 2021

Cha Ca Nam (Vietnam)

CHA CA NAM (GEROOSTERDE VIS MET CHAMPIGNONSAUS)

4 eetlepels sesamolie
1 stevige kleine vis (zoals forel)
5 Thaise rode sjalotjes, grof gehakt
125 gram gedroogde Chinese champignons (shiitake), geweekt, uitgeknepen en in dunne schijfjes gesneden
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel lichte sojasaus
½ theelepel maïzena
3 lente-uitjes, in stukjes van 2½ centimeter gesneden
¼ - ½ theelepel versgemalen witte peper


Wrijf de vis in met de helft van de sesamolie en laat hem 15 minuten op een bord of treef rusten. Verwarm de grill voor op een matig hete stand. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten hierin krokant en goudbruin. Schep ze uit de pan en zet olie en sjalotten apart. Rooster de vis net gaar onder de grill. Verwijder alle graten en verdeel hem met de vingers in stukken. Leg deze op een schotel en zet die afgedekt apart. Verhit de bewaarde olie en roerbak hierin de champignons. Voeg de vissaus en sojasaus toe en schep even om. Leng de maïzena aan met 1 eetlepel water en voeg net genoeg aan de saus toe tot hij lichtjes bindt. Doe de lente-uitjes en witte peper erbij en schep weer om. Neem de pan van het vuur en schenk de saus over de vis. Bestrooi met de krokant gebakken sjalotjes en serveer.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : visgerecht

bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: