dinsdag 19 oktober 2021

Dau Phu Xao Rau (Vietnam)

DAU PHU XAO RAU (TAHOE MET ROERGEBAKKEN GROENTEN)

2 blokken tahoe van 7½ x 7½ centimeter
olie voor het frituren
½ theelepel maïzena
2 eetlepels olie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 theelepel fijngehakte gember
60 gram bamboescheuten, in dunne schijfjes gesneden
60 gram wortelen, in dunne schijfjes gesneden
60 gram taugé
60 gram lente-uitjes
1 theelepel zwarte-bonensaus
2 eetlepels lichte sojasaus
½ theelepel suiker



Snijd de blokken tahoe in blokjes van 2½ x 2½ centimeter. Verhit de frituurolie tot 180°C en bak de tahoeblokjes goudgeel (niet bruin). Laat ze uitlekken en zet ze apart. Snijd de lente-uitjes in stukjes van 2½ centimeter. Meng de maïzena met 2 eetlepels water en zet het apart. Verhit de 2 eetlepels olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook goudbruin. Voeg één voor één alle andere ingrediënten toe en roer na elke toevoeging. Roer net genoeg aangelengde maïzena door de saus om hem lichtjes te binden. Schep alles op een schotel en serveer het gerecht met de gebakken tahoeblokjes erop.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: