dinsdag 19 oktober 2021

Thit Heo Nuong Vi (Vietnam)

THIT HEO NUONG VI (KARBONADES MET VIJFKRUIDENPOEDER)

4 varkensschouderkarbonades
½ theelepel peperkorrels
1 steranijs
1 stengel citroengras, alleen het malse binnenste, fijngehakt
4 tenen knoflook, gehalveerd
1 sjalotje, in vieren gesneden
1 eetlepel vissaus
1½ theelepel lichte sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel suiker
½ theelepel vijfkruidenpoeder
nuoc cham dipsaus


Leg de karbonades op een plat werkvlak en plet ze met een vleeshamer tot ze 1 tot 2 centimeter dik zijn. Doe de peperkorrels en steranijs in een vijzel of blender en stamp of draai tot een poeder. Voeg het citroengras, de knoflook en sjalot toe en stamp of draai tot een puree. Schep er de vissaus, sojasaus, sesamolie, suiker en het vijfkruidenpoeder door. Leg de karbonades naast elkaar in een ondiepe kom. Schep er de marinade over en wentel er de karbonades door. Dek de schaal af en zet minstens 2 uur en tot een nacht in de koelkast. Maak een houtskoolvuur. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Schraap de marinade van de karbonades en leg ze naast elkaar op een rooster op 10 centimeter boven de hete houtskool. Rooster ze, waarbij u ze één keer omdraait, 8 minuten in totaal tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Leg de karbonades op een snijplank en hak elke karbonade in een aantal repen (met bot eraan). Schik de repen vlees op een dienschaal zodat ze op een hele karbonade lijken. Geef er de dipsaus apart bij.

6 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Aan tafel in Zuidoost-Azië : Recepten uit en bespiegelingen over de Zuidoost-Aziatische keukens / Joyce Jue

Geen opmerkingen: