dinsdag 19 oktober 2021

Banh Chuoi (Vietnam)

BANH CHUOI (BANANEN- EN ZOETE-AARDAPPELBEIGNETS)

125 gram rijstebloem
2¼ deciliter kokosmelk
½ theelepel zout
4 eetlepels suiker
5 kleine of 2 grote onrijpe bananen
1 middelgrote zoete aardappel
olie voor het frituren


Meng bloem, kokosmelk, zout en suiker tot een glad beslag en zet dit apart. Snijd de gepelde bananen in stukken van 7 ½ centimeter en snijd deze overlangs in schijfjes van 1 centimeter dik. Doe hetzelfde met de zoete aardappel. Verhit de frituurolie. Haal de schijfjes banaan en aardappel door het beslag, schud het teveel af en frituur ze in porties goudbruin. Laat ze uitlekken en serveer ze direct.

4 personen

gebied : Hanoi, Vietnam
gerechtsoort : snack

bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: