woensdag 20 oktober 2021

Dua Cai Chua (Vietnam)

DUA CAI CHUA (INGEMAAKTE CHINESE MOSTERDBLADGROENTEN)

500 gram sawi hijau (mosterdbladgroente)
1 liter water
1¼ deciliter rijstazijn
90 gram suiker, of naar smaak
1 theelepel zout


Snijd de stelen van de sawi hijau bij. Snijd het blad en smalle stelen overdwars in plakken van 5 centimeter; snijd de grove stelen overdwars in plakken van 1 centimeter breed. Spoel onder de koude kraan en laat dan uitlekken. Laat de groente op een warme plek drogen tot hij volledig droog is. Doe in een grote glazen pot.
Doe het water, de azijn, suiker en het zout in een pan. Breng al roerend aan de kook tot de suiker opgelost is. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen. Giet zo veel azijnmengsel over de bladgroente dat die onderstaat. Dek de pot af en laat 3 dagen op kamertemperatuur marineren. Bewaar daarna tot 3 maanden in de koelkast.
Neem voor het serveren de ingemaakte groente uit de pekel en serveer op kamertemperatuur.

Voor 1 liter.

gebied : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Aan tafel in Zuidoost-Azië : Recepten uit en bespiegelingen over de Zuid-Aziatische keuken / Joyce Jue

Geen opmerkingen: