GEKARAMELISEERDE MANGO MET GEMBERSAUS
2 rijpe mango’s
150 gram kristalsuiker
1 eetlepel geraspte gemberwortel
verse muntblaadjes
Schil de mango’s en snijd ze in plakken. Smelt de suiker en 2 eetlepels water op zacht vuur in een pan met dikke bodem tot de suiker lichtbruin is. Roer er van het vuur af 2 deciliter water door (pas op voor spatten) en verwarm het mengsel onder voortdurend roeren. Voeg de gemberwortel en mango toe en verwarm alles op zacht vuur 10 minuten tegen de kook aan. Schep de mango uit de pan. Laat de siroop inkoken tot 1¼ deciliter. Schenk de siroop over de mango en laat het samen afkoelen. Serveer de mango op kamertemperatuur met mango-ijs. Garneer eventueel met wat bladjes munt.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidings- /afkoeltijd : 30 / 45 minuten
gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht
bron : De nieuwe Oosterse keuken (Speciale uitgave van Tip Culinair) / Marlies Batelaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten