PIKANT GEBAKKEN VARKENSVLEES IN SLABLADEREN
3 stengels citroengras
2 - 3 rode chilipepers
4 teentjes knoflook
2 theelepels honing
500 gram mager varkensgehakt
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels vissaus
zwarte peper
½ theelepel vijfkruidenpoeder
3 eetlepels arachideolie
6 lente-uitjes, in heel dunne ringen
85 gram ongezouten pinda’s, grof gehakt
2 kroppen Hollandse sla, de kleine blaadjes uit het hart
muntblaadjes
korianderblaadjes
Pureer het citroengras met chilipepers, knoflook en honing in een keukenmachine of blender tot een pasta. Doe het knoflookmengsel in een schaal en meng het met gehakt, sesamolie, vissaus, zwarte peper en vijfkruidenpoeder. Zet het gehaktmengsel 30 minuten in de koelkast om de smaken te laten intrekken. Verhit 2 eetlepels arachideolie en bak hierin de lente-ui in 2 - 3 minuten op hoog vuur lichtbruin. Schep de lente-ui uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken. Schenk opnieuw 1 eetlepel arachideolie in de pan en bak het gehaktmengsel hierin op hoog vuur 3 - 5 minuten. Roer het gehakt met een vork los, zodat het mengsel mooi rul wordt. Verdeel het gehaktmengsel met de gebakken lente-ui en de pinda’s over de slablaadjes. Garneer met munt- en korianderblaadjes
4 - 6 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
wacht- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten
gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De nieuwe Oosterse keuken (Speciale uitgave van Tip Culinair) / Marlies Batelaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten