woensdag 20 oktober 2021

Chuoi Chung (Vietnam)

CHUOI CHUNG (BANANEN EN TAPIOCA IN KOKOSMELK)

6 rijpe bananen, gepeld en overdwars in drie stukken gesneden
2 theelepels zout
1½ liter water
125 gram tapiocakorrels
150 gram suiker
1 eetlepel maïzena, met 3 eetlepels water tot een papje geroerd
1 blik kokosmelk van 4,2 deciliter


Doe de bananen in een grote kom, giet er zo veel water over dat ze onderstaan en voeg ½ theelepel zout toe. Zet weg.
Breng een grote pan met 1½ liter water aan de kook. Doe er de tapiocakorrels in, draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken tot de korrels doorschijnend zijn. Voeg de suiker en de overgebleven 1½ theelepel zout toe en schep om tot de suiker opgelost is. Schep er het maïzenapapje door en laat al roerend 2 tot 3 minuten koken tot het mengsel licht gebonden is. Giet de bananen af en doe in de pan. Schep er de kokosmelk door en laat 5 minuten op een matig vuur sudderen.
Neem de pan van het vuur en verdeel de bananen en tapioca over zes kommen. Dien heet of warm op.

6 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht

bron : Aan tafel in Zuidoost-Azië : Recepten uit en bespiegelingen over de Zuidoost-Aziatische keukens / Joyce Jue

Geen opmerkingen: