FRISSE KIP-GRAPEFRUITSALADE
300 gram kipfilet
7½ deciliter kippenbouillon
frituurolie
5 sjalotjes, in heel dunne ringen
2 roze grapefruits
50 gram taugé
½ komkommer, ongeschild, in dunne reepjes
2 worteltjes, in dunne reepjes
¼ witte kool, heel dun gesneden
1 - 2 eetlepels fijngesneden munt
2 eetlepels fijngesneden koriander
1 - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
2 - 3 eetlepels grof gehakte pinda’s
takjes koriander
DRESSING
3 teentjes geperste knoflook
2 - 3 rode chilipepers, fijngesneden
1 kleine rode ui, fijngesneden
2 - 3 eetlepels limoensap
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels arachideolie
Kook de kipfilet 15 minuten in de bouillon en laat de kip in de bouillon afkoelen. Verdeel de kip in lange dunne repen. Verhit de frituurolie tot 155°C en bak hierin de sjalotten in 5 minuten lichtbruin en krokant. Laat de sjalotten op keukenpapier uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schil de grapefruits dik en snijd de partjes tussen de vliezen los. Overgiet de taugé met kokend water en laat ze uitlekken. Meng de komkommer met de wortel, kool, grapefruit, kip, munt en koriander. Schep de dressing, sesamzaad en pinda’s erdoor. Garneer de salade met de gefrituurde sjalot en takjes koriander. Serveer er eventueel sesamwafeltjes of kroepoek bij.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De nieuwe Oosterse keuken (Speciale uitgave van Tip Culinair) / Marlies Batelaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten