woensdag 20 oktober 2021

Rundvleesrolletjes (Vietnam)

RUNDVLEESROLLETJES

500 gram kogelbiefstuk
3 teentjes knoflook, fijngesneden
zout
peper
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels arachideolie
stuk gemberwortel van 5 centimeter, geschild, in dunne reepjes
1 sjalotje, fijngesneden
1 kleine wortel, in heel kleine blokjes
1 - 2 theelepels chili-olie
1 blaadje laurier
1½ deciliter rode wijn
1 volle eetlepel zwarte bonen, fijngesneden
1 eetlepel boter of margarine
1 lente-ui, in dunne repen


Snijd het vlees in dunne plakjes van 8 centimeter breed en klop het vlees heel dun uit. Doe de knoflook, zout, peper, sesamolie en 1 eetlepel arachideolie in een kom, roer het vlees erdoor en laat het 20 minuten marineren. Haal het vlees uit de marinade. Leg op elk plakje vlees 3 - 4 reepjes gemberwortel. Vouw de zijkanten van het vlees over de gember naar binnen en rol het vlees op. Steek de rolletjes vast met houten prikkers. Bak de rolletjes in 1 eetlepel arachideolie in 2 minuten rondom bruin. Neem de rolletjes uit de pan en bak in de achtergebleven olie de sjalot en wortel 5 minuten. Voeg de chili-olie en laurier toe en bak die 1 minuut mee. Voeg de wijn en zwarte bonen toe en laat de saus 3 - 4 minuten zachtjes koken. Leg de vleesrolletjes terug in de pan en verwarm ze nog 3 minuten. Roer voor het serveren de boter door de saus. Garneer het gerecht met lente-ui en geef er gebakken noedels bij.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
marineer- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De nieuwe Oosterse keuken (Speciale uitgave van Tip Culinair) / Marlies Batelaan

Geen opmerkingen: