woensdag 20 oktober 2021

Gao Nep Voi Trai Cay Cu Li (Vietnam)

GAO NEP VOI TRAI CAY CU LI (KLEEFRIJST MET VRUCHTENCOULIS)

Dit dessert ziet er zeer apart uit. Afhankelijk van de vruchten van het seizoen kunt u de rijst ook een andere kleur geven. Zo kunt u rode rijst combineren met coulis van lychees of kiwi’s, of u laat de rijst wit en serveert hem met mangocoulis.

250 gram kleefrijst, 5 tot 6 uur geweekt in water
3 eetlepels palmsuiker, verbrokkeld
groene voedingskleurstof (indien gewenst)
2¼ deciliter kokosroom
3¾ deciliter water
plantaardige olie, om de vormpjes mee te bestrijken
60 gram kokosraspsel
400 gram aardbeien, kroontjes verwijderd
60 gram fijne rietsuiker, of naar smaak


Laat de rijst uitlekken en doe hem in een pan met zware bodem. Voeg de palmsuiker, voedingskleurstof (als u die gebruikt), koksmelk en het water toe. Breng de rijst geleidelijk aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst zachtjes gaarkoken en bijna alle vocht opnemen. Vet 4 soufflébakjes of puddingvormpjes in, druk de rijst hierin en laat hem afkoelen en opstijven.
Rooster intussen het kokosraspsel in een droge koekenpan tot het goudgeel kleurt. Doe het in een kommetje en laat het afkoelen.
Pureer in een keukenmachine de aardbeien met de suiker.
Stort de rijstpuddinkjes op dessertborden. Schep de coulis eromheen en strooi de kokos erover.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht

bron : Vietnamees koken / Jackum Brown

Geen opmerkingen: