NGHEU XAO GUNG (VENUSSCHELPEN MET GEMBER, KNOFLOOK EN ZWARTE BONEN)
2 eetlepels slaolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
een stuk gember van 6 centimeter, geschild en fijngehakt
1 theelepel sesamolie
4 theelepels Vietnamese bonensaus of Chinese bonenpasta
2 theelepels suiker
1 kleine rode lombok, fijngesneden, of ½ à 1 theelepel chilivlokken
2 kilogram venusschelpen
2 grote lente-uien, fijngehakt
1 theelepel versgemalen zwarte peper
Doe de olie met de knoflook in een grote koekenpan op hoog vuur en fruit hem 5 seconden. Doe de gember erbij en fruit al roerend 1 minuut. Voeg de sesamolie, de bonensaus of -pasta, de suiker, de lombok of de chilivlokken en de venusschelpen toe, en verhit het geheel onder af en toe roeren 3 minuten totdat alle venusschelpen open zijn. Neem de venusschelpen met een schuimspaan uit de pan en kook de saus 2 minuten in totdat hij dik is. Voeg de lente-ui en de zwarte peper toe, giet de saus over de venusschelpen in een grote schaal en serveer warm met rijst of stokbrood.
4 à 6 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel
donderdag 21 oktober 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten