donderdag 21 oktober 2021

Banh Dua Ra Men (Vietnam)

BANH DUA RA MEN (KOKOSKARAMEL)

KARAMEL
185 gram suiker
1¼ deciliter water

CUSTARD
3¾ deciliter melk
3¾ deciliter kokosmelk
90 gram suiker
4 eieren
1 theelepel vanille-essence
30 gram ongezoete, gedroogde kokos


Verwarm de oven voor op 165°C. Doe voor de karamel de suiker en het water in een zware pan op een middelhoog vuur en laat al roerend verhitten tot de suiker opgelost is. Laat dan zonder te roeren 8 tot 12 minuten zachtjes koken tot het mengsel een mooie karamelkleur heeft. Neem de pan van het vuur en giet de karamel onmiddellijk in acht custardbakjes van 1¼ deciliter inhoud. Kantel de bakjes zodat de karamel over de bodem vloeit. Zet weg.
Meng voor de custard de melk, kokosmelk en suiker in een pan. Zet de pan op een matig vuur en verhit tot het mengsel net heet is. Neem van het vuur.
Klop de eieren los in een kom. Giet er al roerend het melk-suikermengsel bij en roer er dan de vanille-essence door. Giet het custardmengsel door een zeef in een kom. Schep er de gedroogde kokos door.
Zet de custardbakjes in een braadslee. Giet zo veel heet water in de slee dat de bakjes er voor de helft in staan. Verdeel het custardmengsel over de bakjes.
Zet de slee 30 tot 35 minuten in de oven tot de custard gestold is. Controleer door de punt van een scherp mes in een custard te steken; het mes moet er schoon uitkomen. Neem de bakjes uit het waterbad en laat ze afkoelen. Dek de bakjes af en laat ze in de koelkast volledig koel worden voor het serveren.
Snijd de rand van de custards rondom los en stort ze op individuele dessertborden.

8 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht

bron : Aan tafel in Zuidoost-Azië : Recepten uit en bespiegelingen over de Zuidoost-Aziatische keukens / Joyce Jue

Geen opmerkingen: