donderdag 21 oktober 2021

Dua Gia met wortel (Vietnam)

DUA GIA met wortel (INGEMAAKTE TAUGÉ)

7½ deciliter water
5 eetlepels blanke azijn
1 eetlepel zout
1 theelepel suiker
1 wortel, geschild
500 gram taugé
6 lente-uitjes, met 3 centimeter van het groen, met een scherp mes in stukjes van 5 centimeter gesneden


Doe het water, de azijn, het zout en de suiker in een pan. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Neem van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Snijd de wortel met een dunschiller in de lengte in staafjes van 5 tot 7 centimeter lang. Doe de wortel, taugé en lente-uitjes in een kom en giet er het afgekoelde pekelnat over. Laat minstens 4 uur trekken. (U kunt dit tot 3 dagen in de koelkast bewaren, maar de groenten zullen dan minder knapperig zijn.)
Giet af en serveer op kamertemperatuur.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Aan tafel in Zuidoost-Azië : Recepten uit en bespiegelingen over de Zuidoost-Aziatische keukens / Joyce Jue

Geen opmerkingen: