donderdag 21 oktober 2021

Kem Xoai (Vietnam)

KEM XOAI (MANGO-IJS)

4 rijpe mango’s of 100 gram mango uit blik
225 gram suiker of 100 gram als u mango uit blik gebruikt
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel gelatine, opgelost in 3 eetlepels water
3½ deciliter slagroom, stijfgeklopt


GARNERING
extra plakjes mango
takjes verse munt

Schil en ontpit de mango’s en snijd ze in stukken. Meng ze in een kom met suiker, citroensap en gelatine tot de suiker is opgelost.
Schep de slagroom door het mengsel. Zet het in een bakje in de vriezer tot het half bevroren is. Doe het in een blender of keukenmachine tot het glad is. Zet het in de vriezer tot het hard is.
Garneer het ijs met plakjes mango en takjes munt.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht

bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van

Geen opmerkingen: