vrijdag 22 oktober 2021

Sup Mang Tay (Da Lat, Vietnam)

SUP MANG TAY CUA (ASPERGESOEP MET KRAB)

1 liter groentebouillon
250 gram groene asperges
8 gedroogde shiitake-paddenstoelen, geweekt, in plakjes gesneden, weekvocht bewaard
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel koud water
1 ei, losgeroerd
250 gram wit krabvlees
zout
peper


Verwarm de bouillon in een pan en laat hem zachtjes koken.
Snijd de punten van de asperges af en houd ze apart. Snijd de stengels in stukjes van 3 centimeter en kook deze bijna gaar in de bouillon. Voeg het weekvocht van de paddenstoelen toe.
Meng de maïzena met het water en voeg dit papje toe aan de soep. Roer tot de soep bindt. Schenk het losgeroerde ei erbij terwijl u roert met een vork. Voeg de aspergepunten en paddenstoelen toe. Laat de soep nog 4 minuten sudderen, tot de aspergepunten beetgaar zijn.
Voeg het krabvlees toe en laat dit goed doorwarmen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep in voorverwarmde kommen.

4 personen

gebied : Da Lat, Vietnam
gerechtsoort : soep

bron : Vietnamees koken / Jackum Brown

Geen opmerkingen: