MI XAO VOI NAM ROM (ROERGEBAKKEN NOEDELS MET PADDENSTOELEN)
4 eetlepels plantaardige olie
4 grote tenen knoflook, fijngehakt
2 sjalotten, fijngehakt
3 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
2 - 3 kleine rode chilipepers, fijngesneden
6 gedroogde shiitake-paddenstoelen, geweekt, in plakjes gesneden
4 gedroogde zwarte wolkenoren, geweekt, fijngesneden
200 gram stropaddenstoelen uit blik, uitgelekt
500 gram eiernoedels, gekookt
2 eetlepels fijngehakt korianderblad
Verhit de olie in een wok en bak hierin de knoflook, sjalotten, gember en chilipepers 30 seconden. Voeg de shiitakepaddenstoelen, wolkenoren en stropaddenstoelen toe en roerbak nog 1 minuut. Spoel de noedels af met heet water, pluk ze los van elkaar en laat ze uitlekken. Schep ze daarna om met het paddenstoelenmengsel en laat ze vlug doorwarmen. Schep de koriander erdoor en serveer het gerecht.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Vietnamees koken / Jackum Brown
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten