woensdag 20 oktober 2021

Mango-ijs (Vietnam)

MANGO-IJS

3 rijpe mango’s
225 gram fijne tafelsuiker
1 eetlepel citroensap
3 deciliter slagroom


Schil 3 rijpe mango’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer de mango en voeg 225 gram fijne tafelsuiker en 1 eetlepel citroensap toe. Klop 3 deciliter slagroom stijf en spatel dit door het mangomengsel. Draai het mengsel in een ijsmachine in 30 minuten tot ijs of laat het in een ijslaatje in 6 uur bevriezen. Schep het mengsel in het ijslaatje enkele keren om zodat er geen grote kristallen kunnen worden gevormd.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidings- / bevriestijd : 25 / 30 minuten

gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht

bron : De nieuwe Oosterse keuken (Speciale uitgave van Tip Culinair) / Marlies Batelaan

Geen opmerkingen: