woensdag 25 november 2020

Sopa de Zapallo (Argentinië)

SOPA DE ZAPALLO (POMPOENSOEP)

1 ui, fijngehakt, of 1 prei, in ringen gesneden
50 gram boter
200 gram geschilde pompoen, in stukjes gesneden
2 eetlepels bloem
½ liter melk
1 liter pucherobouillon
1 laurierblad
zout
versgemalen peper
geraspte nootmuskaat
75 gram geraspte oude kaas


Fruit de ui of de prei goudbruin in de boter, doe de stukjes pompoen erbij en fruit ze 5 minuten mee. Roer de bloem door de gefruite groenten en laat hem 2 minuten meewarmen. Giet de melk over het groentemengsel en breng het geheel langzaam en al roerend aan de kook. Voeg de bouillon en het laurierblad toe, breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat hem 30 minuten zachtjes doorkoken in de afgedekte pan. Dien direct op met geraspte kaas.

6 personen

gebied : Argentinië
gerechtsoort : soep

bron : De Argentijnse keuken / Jan Morgan

Geen opmerkingen: