SOPA DE BOTONES DE CALABAZAS (POMPOENBLOESEMSOEP)
500 gram pompoenbloesems
2 eetlepels boter
1 eetlepel meel
2 eierdooiers
1 gesnipperde ui
2 koppen melk
zout
De steeltjes van de bloesems verwijderen, de bloemen kleinsnijden en met de ui in de boter stoven. Een beetje zout toevoegen en met de deksel op de pan op een kleine vlam laten sudderen. De massa met een houten lepel pletten en de melk erdoorheen roeren, daarna door een zeef drukken. Met wat boter en meel een blanke roux maken, de bloesemmelk erbij doen, roeren en van het vuur afnemen voordat de massa te dik wordt. Vlak voor het opdienen het eigeel er doorheen roeren. Deze heerlijke soep kan helaas alleen gemaakt worden door degenen die zelf pompoenen kweken.
4 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : soep
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
woensdag 25 november 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten