woensdag 25 november 2020

Sopa de Chayote (Midden-Amerika)

SOPA DE CHAYOTE (POMPOENSOEP MET KIP)

2 - 3 chayotes (pompoensoort), samen 600 gram
1½ liter kippenbouillon
50 gram boter
1 ui, gesnipperd
40 gram bloem, gezeefd
zout
peper uit de molen
200 - 300 gram kippenvlees, waarvan de bouillon is getrokken, fijngesneden


Schil de pompoenen en snijd ze in stukken. Zet ze op met ½ liter kippenbouillon en kook ze heel zachtjes tot ze gaar zijn en tot puree gewreven kunnen worden. U kunt natuurlijk ook de gehele inhoud van de pan in de mengbeker van de keukenmachine fijn laten draaien tot puree. Smelt de boter en fruit, al omscheppende, de ui tot hij glazig ziet. Roer de bloem erdoor en voeg de rest van de bouillon er, onder voortdurend roeren, beetje voor beetje bij. Blijf zolang roeren tot een gebonden soep is verkregen. Doe de puree (met de bouillon waarin de pompoen gaar gemaakt is) bij de dikke soep. Laat de soep 5 tot 10 minuten doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg het kippenvlees toe.

6 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Midden-Amerika
gerechtsoort : soep

bron : Over de grens (Lekker koken thuis) / Reader’s Digest

Geen opmerkingen: